Politika kolačića

Politika kolačića

Ova politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo. Trebalo bi da pročitate ovu politiku da biste razumeli tip kolačića koje koristimo, informacije koje prikupljamo koristeći kolačiće i kako koristimo te informacije.

Kolačići obično ne sadrže informacije koje lično identifikuju korisnika, ali lične informacije koje čuvamo o vama mogu biti povezane sa informacijama koje su sačuvane u kolačićima i dobijene iz kolačića. Za dalje informacije o tome kako koristimo, čuvamo i čuvamo vaše lične podatke sigurnim, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti.

Ne čuvamo osetljive lične informacije, kao što su poštanske adrese, lozinke naloga, itd., u kolačićima koje koristimo.

Interpretacija

Reči čije je početno slovo veliko imaju značenja definisana pod sledećim uslovima. Ove definicije će imati isto značenje bez obzira da li se pojavljuju u jednini ili množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike kolačića:
 • Kompanija (takođe se odnosi na "Kompaniju", "Mi", "Nas" ili "Naš" u ovoj Politici kolačića) odnosi se na veb-sajt Aladin.info.
 • Kolačići su male datoteke koje veb-sajt postavlja na vaš računar, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, sadrže detalje o vašoj istoriji pregledanja na tom veb-sajtu među svojim mnogim upotrebama.
 • Veb-sajt se odnosi na Aladin.info, dostupno sa https://www.aladin.info
 • Vi se odnosi na pojedinca koji pristupa ili koristi veb-sajt, ili na kompaniju, ili bilo koju pravnu entitetu u ime koje takav pojedinac pristupa ili koristi veb-sajt, prema potrebi.


Vrsta kolačića koje koristimo

Kolačići mogu biti "Stalni" ili "Sesija" kolačići. Stalni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada se odjavite, dok se Sesija kolačići brišu čim zatvorite veb pregledač.

Koristimo oba sesija i stalne kolačiće za svrhe navedene ispod:
 • Neophodni / Esencijalni kolačići
  Vrsta: Sesija kolačići
  Administruje: Mi
  Svrha: Ovi kolačići su neophodni da bi vam pružili usluge dostupne putem veb-sajta i omogućili vam da koristite neke od njegovih funkcija. Pomažu u autentifikaciji korisnika i sprečavaju prevarnu upotrebu korisničkih naloga. Bez ovih kolačića, usluge koje ste zatražili ne mogu biti pružene, a ove kolačiće koristimo samo da bismo vam pružili te usluge.
 • Politika kolačića / Obaveštenje o prihvatanju kolačića
  Vrsta: Stalni kolačići
  Administruje: Mi
  Svrha: Ovi kolačići identifikuju da li su korisnici prihvatili upotrebu kolačića na veb-sajtu.
 • Funkcionalni kolačići
  Vrsta: Stalni kolačići
  Administruje: Mi
  Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da zapamtimo izbore koje pravite kada koristite veb-sajt, kao što su pamćenje vaših detalja za prijavu ili preferencije jezika. Svrha ovih kolačića je da vam pruže personalizovanije iskustvo i da vas spreče da svaki put kada koristite veb-sajt morate ponovo uneti svoje preferencije.
 • Kolačići za praćenje i performanse
  Vrsta: Stalni kolačići
  Administruje: Treće strane
  Svrha: Ovi kolačići se koriste za praćenje informacija o saobraćaju na veb-sajtu i kako korisnici koriste veb-sajt. Informacije prikupljene preko ovih kolačića mogu direktno ili indirektno identifikovati vas kao individualnog posetioca. To je zato što su informacije prikupljene obično povezane sa pseudonimnim identifikatorom povezanim sa uređajem koji koristite za pristup veb-sajtu. Takođe možemo koristiti ove kolačiće za testiranje novih oglasa, stranica, funkcija ili nove funkcionalnosti veb-sajta da vidimo kako naši korisnici reaguju na njih.

Vaš izbor u vezi sa kolačićima

Ako preferirate da izbegavate upotrebu kolačića na veb-sajtu, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u svom pregledaču, a zatim izbrisati kolačiće sačuvane u vašem pregledaču povezane sa ovim veb-sajtom. Ovu opciju možete koristiti za sprečavanje upotrebe kolačića u bilo koje vreme.

Ako ne prihvatate naše kolačiće, možete doživeti neke neprijatnosti u korišćenju veb-sajta, i neke funkcije možda neće pravilno raditi.

Ako želite da izbrišete kolačiće ili naložite vašem pregledaču da izbriše ili odbije kolačiće, posetite stranice za pomoć vašeg pregledača.


Za bilo koji drugi pregledač, posetite zvanične veb-stranice vašeg pregledača.Izmene ove Politike o Kolačićima

Možemo ažurirati našu Politiku o Kolačićima s vremena na vreme. Obavestićemo Vas putem e-maila i/ili istaknutog obaveštenja na našoj strani Usluge, pre nego što promena stupi na snagu i ažuriraćemo datum "Ažurirano" na kraju ove Politike o Kolačićima.
Savetujemo vam da redovno pregledate ovu Politiku o Kolačićima zbog bilo kakvih promena. Promene ove Politike o Kolačićima postaju efektivne kada se objave na ovoj stranici.
Ažurirano: Jun 12, 2023
Podeli